Dag Sinterklaasje

Gisteren was het zover! De jongsten ontvingen met zeer veel goesting Sinterklaas en zwarte piet.

Om Sinterklaas en zwarte piet helemaal thuis te laten voelen op onze chiro moest er nog wel het één en ander gebeuren.

Samenspelen is voor de Sint zeer belangrijk, op het valkenveld speelden we massaspelen om de dag te beginnen.

Het groot lokaal werd versierd met ballonen, vlaggetjes en kleurplaten. Ook de troon werd gezet.

De leden ondervonden hoe het was om een echte zwarte piet te zijn. Aan de hand van een parcour op het veldje hebben ze naar hartelust geoefend om zo de behendigheid van de piet te kunnen evenaren. Over daken lopen, in de schoorsteen kruipen,... noem het maar op en de leden van onze chiro kunnen het!

Bij de komst van de Sint horen er uiteraard ook pakjes. Elke groep moest even naar voor komen om te bewijzen aan de Sint dat ze wel echt braaf waren geweest. Ook de leiding moest eraan geloven en een klein opdrachtje doen.

De pinkels dansten erop los, de speelclub zongen uit volle borst en de rakwi's bouwden een stoomboot uit klei.

Als beloning? Een zakje vol lekkers! Van pepernoten tot een mandarijntje. Naast lekkers zaten er ook nog enkele kleine cadeautjes in zoals een sleutelhanger of een pennenzak.

Voor de oudsten komen de examens steeds dichterbij. Daarom hebben ze heel de maand december avondchiro van 18u tot 20u. De eerste avondchiro van dit schooljaar speelden de oudsten een spel op het welgekende 'rogoloparcours' om nadien af te sluiten met een gezellig kampvuurtje.

Ook de cake en (warme) chocomelk werden niet vergeten.

Zo hadden de oudsten toch nog even de tijd om uit te blazen na het studeren en gezellig wat bij te kletsen met hun kameraden.

Al bij al weer een toffe namiddag op onze chiro, we hopen ze allen volgende week terug te zien!